Bu Blogda Ara

Katkı maddelerinin kaynakları nelerdir?

Katki maddelerinin kaynaklari nelerdir?
Katki maddelerinin kaynaklari nelerdir?


Gıda katkı maddeleri sağlığa etkilerinin yanında,elde edildikleri kaynaklar açısından  da oldukça ilgi çekmektedir.Katkı maddeleri bitkisel  veya hayvansal kaynaklı olabildiği  gibi,sentetik olarak labaratuar ortamında da üretilebilir.

Katkı maddelerinin  kaynakları  önemlidir çünkü kişilerin inançları ve biraysel tercihleri  ile ilgilidir.Bazı dinlerde  bazı yiyecek  ve içecekler yasaklanmıştır.Yasaklanan yiyeceklerden  elde edilen bazı katkı maddeleri de bu dinin mensuplarınca tüketilmemektedir.Örnek  olarak müslümanlar  ve yahudiler  domuz eti yemezler.Domuzdan elde edilen katkılara da hassasiyetle yaklaşmaktadırlar.

Dini inanç yanında bireysel beslenme  tercihi de katkı maddelerini önemli kılmaktadır.Vejeteryanlar(hayvan eti yemeyenler)  ile veganlar veya bir diğer deyişle sıkı vejeteryanlar(hayvan eti yemeyenler dışında süt ve yumurta gibi hayvan eti yemeyenler)katkı maddelerini önemsemektedirler.Bu gruptaki insanlar hayvansal kaynaklı katkıları içeren gıdalardan uzak durmaktadırlar.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ''Gıda Katkı Maddelerinin Fonksiyonel Sınıflandırılması Nasıldır? '' yazımızda ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder